Každý někam patříme,

tím asi základním vztahem je naše rodiště. Ne každý se však do svého rodného města vrací. Možná občas ve vzpomínkách. Někteří na dušičky. Jsou mezi námi však tací, kteří se vždy nejenom k našim Horažďovicím hlásí, ale také jsou s nimi v symbióze fyzické. A jedním z našich rodáků, který se nejenom hlásí ke svému rodišti, ale také ho pravidelně navštěvuje, je osobnost vědeckého světa, uznávaná autorita v oblasti epidemiologie nemocí přenášených členovci sajícími krev, RNDr. Milan Daniel, DrSc. Ve svých 80 letech, které nedávno v plné svěžesti oslavil, je dosud aktivním pracovníkem Státního zdravotního ústavu Akademie věd České Republiky a stále se věnuje aktuálnímu tématu klíšťových infekcí.

Dr. Daniel se účastnil z pozice své profese první československé horolezecké expedice do Afghánistánu v padesátých letech a poté expedic do Pakistánu, Nepálu, Ugandy, Egypta a nedávno též do Keni v Africe.

Pan dokor s manželkou, rovněž pracovnicí tohoto ústavu, byl 22. června 2011 přijat na radnici panem starostou Mgr. Karlem Zrůbkem. Srdečné a upřímné setkání potvrdilo jeho vřelý vztah k městu.  Na  28.října 2011 připravil SRP besedu s panem doktorem o Afghánistánu minulosti a současnosti (pracuje tam jeho dcera) . Již dnes jste zváni.

I jménem Vás občanů a členů SRP přeji hodně zdraví panu doktorovi.

František Moser

RNDr. Milan Daniel DrSc.

RNDr. Milan Daniel DrSc.

Posezení u pana starosty Zrůbka

Posezení u pana starosty Zrůbka

Pamětní listy SRP a MěÚ

Pamětní listy SRP a MěÚ

This entry was posted in Nezařazené. Bookmark the permalink.

Comments are closed.