Akce spolku v létě 2014

Náš spolek v květnu 2014 uskutečnil tématický zájezd do Tábora. Tábor je město, které se významným způsobem zapsalo do historie našeho národa a je tedy i národní ctí toto město navštívit. Termín této akce byl zvolen na den 18. května 2014, který je Mezinárodním dnem muzeí a díky tomu měli účastníci této exkurze možnost zdarma navštívit Husitské muzeum. Kromě návštěvy tohoto známého táborského muzea naši spolkoví výletníci viděli znovu napuštěný rybník Jordán, prošli si táborské podzemí, prohlédli expozici táborského pokladu na nádvoří hradu Kotnov a „pověstnou třešinkou na dortu“ byla návštěva Muzea čokolády a marcipánu. Zajímavá byl i prohlídka klokotského poutního kostela Nanebevzetí Panny Marie. Zajímavého zájezdu se zúčastnilo 50 spokojených výletníků, kterým tak nevadilo ani deštivé počasí.

Návštěva plzeňské ZOO byla tématem červnového zájezdu. Zájezd se uskutečnil za krásného počasí 15. června 2014. ZOO Plzeň je zoologická a zároveň botanická zahrada v Plzni, druhá nejstarší v České republice a rozhodně má návštěvníkům co nabídnout. Plzeňská ZOO je nejnavštěvovanější turistickou atrakcí Plzeňského kraje a 4. nejnavštěvovanější zoologickou zahradou v České republice. Není divu, že tato akce byla účastníky kladně hodnocena. Výletu se zúčastnilo 50 výletníků včetně dětí.

Dne 14.září 2014 náš spolek uskutečnil tradiční zájezd na Šumavu. Tentokrát cílem poznávání byla Hauswaldská kaple u Srní. Pěší turistická túra přes Mechov k Hauswaldské kapli a zpět přes Staré Srní nebyla náročná, takže ani drobné mrholení 30 účastníkům nezkazilo náladu. Ta byla navíc umocněna působivým prostředím magického poutního místa Hauswaldské kaple.

Zpracovali: Zahnbauer Jiří, Jůda Stanislav a Lukeš Karel

Bechyňská brána v Táboře

Bechyňská brána v Táboře

Měšťanský pivovar Tábor

Měšťanský pivovar Tábor

Pohled na řeku Lužnici

Pohled na řeku Lužnici

Dinosauři v plzeňské ZOO.

Dinosauři v plzeňské ZOO.

Medvědi Břetislava Holakovského

Medvědi Břetislava Holakovského

This entry was posted in Akce spolku. Bookmark the permalink.

Comments are closed.