Zájezdy v létě 2018

První zájezd se uskutečnil dle plánu v neděli 13. května 2018. Účastníci měli možnost prohlédnout si zámek Kynžvart, zejména byl zájem o sbírku kuriozit knížete Metternicha, nejznámějšího majitele zámku. Také procházka rozsáhlým parkem a následná návštěva zámecké restaurace patřily k tradičnímu programu. Odpoledne jsme využili blízkosti města Mariánské Lázně a časově se nám podařilo dvakrát shlédnout program fontány. Volný program v centru města za krásného počasí využili účastníci po svém a hlavně mnozí zakoupili lázeňské oplatky. Přesně podle plánu jsme odjížděli a bez problémů dojeli do Horažďovic.

Druhý plánovaný zájezd byl v neděli 17. června. Tentokrát jsme se vydali do známého a pro nás i historicky významného německého města Regensburg. Do centra jsme přišli po nejstarším kamenném mostě, který nás ale svým fádním vzhledem trochu zklamal. Volný program využili všichni k individuální prohlídce města, zejména jsme se všichni sešli u katedrály. Také většina ochutnala některé speciality a využila příjemných posezení v historickém centru. Z mostu jsme pak sledovali bouřku, která se přehnala nad Walhallou – naším dalším cílem. Autobus nás dovezl až na horní parkoviště a v příjemném ovzduší po dešti jsme se všichni vydali k tomuto monumentálnímu památníku slavných německých osobností. Po krátké zastávce na šumavském hřebenu jsme opět bez problémů včas dojeli do cíle.

Spokojenost účastníků obou zájezdů byla velká, cíle byly zajímavé, bylo dost času na prohlídku a individuální program. Také počasí nemalou měrou přispělo ke zdaru.

This entry was posted in Nezařazené. Bookmark the permalink.

Comments are closed.