Zájezd do Chanovic

Podle programu, který výbor spolku dodržuje jen s malými změnami, připravil spolek výlet do Chanovic a Strakonic na 18.9. 2011. Po upřesnění podmínek se naplánovaná trasa změnila. Ve 13 hodin autobus vyjel do Strakonic. Na Strakonickém hradě nás milá průvodkyně seznámila s historií hradu, města, se stálými expozicemi i se zajímavou výstavou starých rádií, gramofonů a desek. I když strakonický hrad je jen 20 km od Horažďovic, mnozí účastníci přiznali, že zde nikdy nebyli, a překvapila je rozsáhlost hradu a expozic.

Dál jsme pokračovali do Chanovic. Přijeli jsme ještě včas, abychom si prohlédli areál firmy HAAS, kde byl Den otevřených dveří. Prohlídku vzorového domu a obrovských hal jsme zakončili občerstvením přímo ve výrobní hale.

I přes nepříjemný déšť se část výletníků vydala k rozhledně na Chlumu. Výhled žádný nebyl, a tak si prohlédli alespoň rozhlednu otevřenou v roce 2010.

I přes nepříznivé počasí si 36 rodáků pochvalovalo, že viděli něco neobvyklého a zajímavého. Ve firmě HAAS pracuje mnoho známých našich členů a tak si alespoň dokážou představit podmínky v takové velké firmě.

Nádvoří strakonického hradu

Nádvoří strakonického hradu

Výstava rádií a gramodesek

Výstava rádií a gramodesek

Výrobní haly HAAS

Výrobní haly HAAS

Rozhledna Chlum

Rozhledna Chlum

This entry was posted in Akce spolku. Bookmark the permalink.

Comments are closed.