Hoslovický mlýn

Další výlet spolku rodáků se uskutečnil 16. června 2013. Odjeli jsme jako obvykle ve 13.00 hod. od Hlaváčků v počtu 35 účastníků.

První návštěva směřovala na rozhlednu v Hoslovicích, kam většina účastníků došla, ale řada výstup na rozhlednu vzdala pro náročnost.

Potom jsme přešli k hlavnímu cíli našeho zájezdu, Hoslovickému mlýnu. Tato památka se nachází ve zvlněné krajině šumavského Podlesí, přibližně 17 km od Strakonic. Jedná se o unikátní areál více než 400 let starého vodního mlýna na horní vodu. Byli jsme seznámeni se životem na mlýně a prohlédli celý historický areál, včetně přilehlých budov.

V 15.00 hod. jsme se vydali procházkou po hřebeni Podlesí do Čestic. Délka 4,5 km byla pro některé starší členy zájezdu náročná, ale krásné počasí a nádherná krajina nám všechny útrapy vynahradila. V Česticích někteří navštívili „Kalvárii“, aby si prohlédli tuto velmi pěknou památku. Důležité občerstvení jsme absolvovali v restauraci v Česticích, kde mnozí doplnili kalorie a tekutiny.

Celý zájezd se velmi vydařil, k čemuž výrazně přispěla vedoucí zájezdu paní Jitka Moserová, za což jí patří velké poděkování výboru spolku.

Do Horažďovic jsme se vrátili naplněni krásnými dojmy v 19. 00 hodin.

Hoslovický mlýn

Hoslovický mlýn

This entry was posted in Akce spolku. Bookmark the permalink.

Comments are closed.