Lipno a Zlatá koruna

Další naplánovaný výlet spolku rodáků se uskutečnil 15. Září 2013. Tentokrát byl odjezd již v 10 00hod od Hláváčků, vzhledem k předpokládáné časové náročnosti.

První  zastavení nám umožnilo prohlídku cisterciáckého kláštera Zlatá Koruna založeného r.1263 českým králem Přemyslem Otakarem II. Všichni obdivovali rozlehlost  kláštera a hlavně kostel, který svou velikostí a interiérem všechny zaujal.

Po prohlídce jsme přejeli na Lipno, hlavní cíl našeho zájezdu. Naše kroky směřovali na první stezku korunami stromů v České republice. Tato atrakce dlouhá 675 m a vyhlídková věž vysoká 40m,je citlivě začleněná do krajiny v okolí Lipenského jezera a skýtá  úžasné výhledy na okolí Lipna a Novohradské hory.

Na vrchol hory Kramolína kde se stezka a věž nachází,  mnozí vyjeli lanovkou, zdatnější šli pěšky. Vrcholným zážitkem pro některé bylo použítí suchého tobogánu, nejdelšího v České republice.

Celý zájezd se všem velmi líbil, neboť nám opět přálo počasí. Od p. Moserové, vedoucí zájezdu, jsme se dozvěděli hodně zajímavých informací, za což jí všichni účastníci v počtu 49 přítomných poděkovali potleskem.

V 20 hodin jsme dorazili na parkoviště u Hlaváčku. Když jsme vystupovali z autobusu, začalo pršet, ale to nám již nemohlo zkazit povedený zájezd.

Předseda spolku

Jiří Zahnabuer

Klášter Zlatá Koruna

Klášter Zlatá Koruna

Interiér kláštera

Interiér kláštera

Odpočinek u řeky

Odpočinek u řeky

Stezka korunami stromů

Stezka korunami stromů

Lanovka na Kramolín

Lanovka na Kramolín

This entry was posted in Akce spolku. Bookmark the permalink.

Comments are closed.