Barrandov a Průhonice

Výlet na Barrandov a Průhonice

Dne 12.května 2019 vyrazili rodáci se svými ratolestmi na výlet do pražského barrandovského studia a do průhonického parku.

Barrandovské ateliéry se svojí výstavou filmových kostýmů oslovily především nejmenší účastníky zájezdu, děti se na chvíli proměnily v rytíře, princeznu či věhlasného Sherlocka Holmese.

Nás, trochu odrostlejší děti, zase bavila výstava kostýmů z filmů Jáchyme hoď ho do stroje, či Adéla ještě nevečeřela. Provizorní dílna, která prozradila něco ze zákulisí výroby filmových kulis a rekvizit, dala nahlédnout do filmového světa fikce, kde kámen není kámen a rádoby „železná“ pouta nikdy nezreznou.

Vše bylo doprovázeno zasvěceným a vtipným výkladem průvodců. Jedním z nich je i filmový producent ve výslužbě, kterého jsme neváhali pozvat na besedu do Horažďovic, uvidíme, zda si na nás udělá čas.

Druhá část zájezdu nás dovedla do Průhonického parku, který byl v plném květu a procházka po upravených stezkách byla i přes trochu nepříznivé počasí příjemným zážitkem. Škoda jen, že času nebylo tolik, abychom mohli prozkoumat celý park, ale alespoň máme důvod se sem zase vrátit….

Martina Šůsová

This entry was posted in Akce spolku. Bookmark the permalink.

Comments are closed.