Stráž nad Nežárkou

V neděli 16. června 2019 v půl osmé ráno stál na parkovišti u restaurace U Hlaváčků připravený autobus. Přes prudký liják, který se právě přehnal, nastoupili všichni přihlášení a téměř jej zaplnili. Autobus vyjel směrem na České Budějovice.

Ve Stráži nad Nežárkou, cíli našeho výletu, byla domluvena prohlídka části zámku věnované pěvkyni Emě Destinové, která tento zámek vlastnila v letech 1914 – 1930.

Na zámku nás přivítala majitelka zámku paní Radoslava Doubravová, seznámila nás s historií zámku, s průběhem oprav zámku a s expozicí věnovanou světoznámé pěvkyni a vlastence Emě Destinové. Prohlédli jsme si osobní věci, dopisy, divadelní kostýmy i nábytek z vlastnictví Emy Destinové. Expozici doprovází záznam zpěvu pěvkyně, která vystupovala na všech světových operních jevištích.

Po prohlídce zámku ve Stráži jsme odjeli do Třeboně. Zde si každý udělal program podle svého zájmu. Mohli jsme si prohlédnout Schwarzenberskou hrobku, třeboňský zámek, Bertiny lázně a Lázně Aurora, kostel svatého Jiljí a Panny Marie Královny, Masarykovo náměstí, které je centrem historické části města, nebo se projít po hrázi rybníka Svět. Ve městě je mnoho restaurací a cukráren, a tak si každý vybral oběd podle své chuti. Třeboňského kapra a třeboňské pivo Regent ochutnali téměř všichni.

Počasí bylo velmi příjemné, a tak se výlet vydařil.

This entry was posted in Akce spolku. Bookmark the permalink.

Comments are closed.