Advent 2019 s Petrem Jablonským

Padesátka posluchačů přišla první adventní neděli 1.12.2019 do restaurace U Hlaváčků na besedu s hercem, moderátorem, bavičem a imitátorem Petrem Jablonským.

Předseda spolku rodáků Jiří Zahnbauer přivítal všechny přítomné na poslední akci spolku v roce 2019.

Pak si mikrofon převzal Stanislav Jůda, který besedu s panem Jablonským domluvil. Standa představil pana Jablonského jako několik celebrit v jedné osobě.

Petr Jablonský se narodil v roce 1979 v Praze. Když se seznámil s dívkou z Pačejova, zalíbilo se mu v tomto kraji tak, že se rozhodl postavit si v Myslívě dům a natrvalo se sem přestěhovat.

Na začátku jeho zvláštního umění byly gramofonové desky se Spejblem a Hurvínkem a další hlasy umělců. Na konzervatoř ho nepřijali. Pro špatné „sykavky“ nedostal z herecké zkoušky ani známku, protože se to prý nedalo poslouchat. Nastoupil do SOU obchodní.

Po přečtení inzerátu v novinách nastoupil do kabaretu v centru Prahy, kde si jej všimla majitelka agentury Step-D Halina Němcová, která jej angažovala do několika programů a později mu nabídla exkluzivní spolupráci. V létě 1999 Jablonský podepsal smlouvu a natáčil propagační kazety. Krátce potom materiál zaujal režiséra a dramaturga ČT Františka Poláka, který jej angažoval do pořadu Šance a silvestrovského programu Paráda z Kavčích hor. Pořady se setkaly s odezvou a společně s Polákem Jablonský připravil zejména do Šance mnoho rozličných výstupů. Pak už se kariéra rozběhla a Petra Jablonského jsme viděli v mnoha pořadech v ČT, TV Prima, TV Nova a také slyšeli v rozhlasových pořadech. Takto na besedě uvedl pan Jablonský začátek své kariéry.

Pak už začal koncert osobností přerušovaný veselým smíchem všech přítomných.

Pan Jablonký předvedl svůj první ženský hlas, Petru Buzkovou,

další Halinu Pavlovskou, kdy typickým hlasem a výrazem oznámil, že nemá nadváhu, má podvýšku.

S dikcí a výrazem M. Zemana oznámil, „že nejvíc infekcí je z vody, proto to nepiju“ a k radě dát si místo cigarety jablko se vyjádřil „kde mám sebrat 60 jablek denně.“

Pan Schwarzenberg nám mezi chvilkami spánku prozradil jakých je 5 P stáří.“ pleš, protéza, prostata, penze a paměť v p…..“ Dál k nám promlouval Václav Havel, Cyril Svoboda, Václav Klaus, Karel Gott, Tomio Okamura, Bolek Polívka nám vysvětlil GPS z Valaštiny Gde Proboha Su . A bavili jsme se také při celé scénce Luďka Soboty s Miroslavem Šimkem Seznamovací kancelář. Následovala scénka Spejbla a Hurvínka, Felixe Holcmana a mnoha dalších.

Na dotaz diváku odpověděl, že nové hlasy se učí hlavně před volbami, kdy se objevují noví politici. Naučit se nový hlas trvá tak 14 dnů , dříve to trvalo i dva měsíce. Hlas nepředvede, dokud není dokonalý. Nejtěžší jsou ženské hlasy.

Hlasy některých umělců, zejména herců staré generace nedělá. Tyto hlasy jsou doménou Václava Faltuse.

Celkem imituje 120 hlasů osobností z umění, politiky a dalších odvětví veřejného života. Nejraději dělá komiky. Pro kondici hlasivek se nemusí nijak omezovat. S pořady vystupuje po celé republice. Za rok najezdí až 85 000 km.

Po ukončení besedy , která nás všechny vesele naladila pro nadcházející advent, divákům poděkoval a popřál všem všechno nejlepší.

Na závěr odpoledne poděkoval předseda Zahnbauer panu Jablonskému a Jůdovi za velmi příjemné a veselé odpoledne. Popřál všem pěkný advent a Vánoce a všechny pozval na akce v novém roce 2020.

Výbor SRP přeje všem rodákům a příznivcům města Horažďovic krásné Vánoce a v novém roce 2020 pevné zdraví, spokojenost a pohodu na dalších akcích spolku.

This entry was posted in Akce spolku. Bookmark the permalink.

Comments are closed.