Národní technické muzeum

V neděli 26. května 2024 se uskutečnil letošní první zájezd Spolku.

Cílem byla Praha, konkrétně Národní technické muzeum. Většina ze 44 účastníků jej navštívila, někteří tam strávili skoro celou dobu pobytu. Protože se parkovalo na Letné, už v autobuse byli účastníci seznámeni s historií bývalé významné stavby na Letenské pláni – což byl monumentální Stalinův pomník. Po prohlídce muzea k tomuto místu mnozí zamířili. Někteří si udělali vlastní program a určitě nebyli zklamáni, Praha je v tuto dobu rozkvetlá a nabízí mnoho zajímavého.

Ostatní účastníci prošli pod vedením J.Moserové Letenské sady, Chotkovy sady, Královskou zahradu, Nové zámecké schody, Kampu a všude se dozvěděli zajímavosti o kulturních a jiných památkách. V pravé poledne viděli i střídání stráží na Pražském hradě.

Na Letné se účastníci zájezdu setkávali s fanoušky Sparty a také mohli sledovat zápas na obří obrazovce. Současně se Praha připravovala na finále mistrovství světa v ledním hokeji, takže o návštěvníky města nebyla nouze. Počasí bylo nádherné, odpoledne se začalo zatahovat a přesně při odjezdu autobusu začalo pršet.

Autobus dopravní společnosti Vichrtour řídil pan Kačena. Cesta domů proběhla dle plánu.

This entry was posted in Akce spolku. Bookmark the permalink.

Comments are closed.