Šumava a Červená Lhota

V neděli 18.6.2017 vykonal spolek zájezd na Šumavu. Tentokrát počasí účastníkům přálo. Prošli jsme Návštěvnické centrum na Srní a mnozí opravdu zahlédli vlky v jejich přirozeném prostředí. Autobus nás převezl na Filipovu Huť a odtud se většina vydala po značené turistické cestě. Stále klesající, nenáročná trasa dovedla účastníky na Modravu, kde se rozptýlili do několika restaurací a příjemně zakončili odpolední zájezd.

V neděli 10.9. 2017 jsme se spolek vydal na zámek Červená Lhota. Pohádkový zámek naplnil očekávání účastníků. Všichni si prohlédli 1. okruh – zámecké interiéry – a potom dle svých zájmů se věnovali kouzelnému okolí. Mnozí se vydali na okružní cestu kolem jezera. K dispozici bylo opět stravování buď ve stylové restauraci nebo v menších zařízeních. Autobus nás potom převezl do Pořežan – malé vesničky, kde podnikaví majitelé statku vybudovali muzeum všeho možného. Od traktorů, zemědělské techniky a kočárů , přes různá vybavení domácnosti až k hračkám. Že začalo pršet, už nám nevadilo a bezpečně jsme se vrátili do Horažďovic.

Všechny zájezdy se uskutečnily tak, jak byly naplánovány. Perfektní jízdu obstarala dopravní kancelář Vichrtour. Zájezdy byly plně obsazeny a proběhly ke spokojenosti všech účastníků.

zapsala Jitka Moserová

This entry was posted in Akce spolku. Bookmark the permalink.

Comments are closed.